ترجمه تاجیکی

ترجمه زبان تاجیکی به فارسی و بالعکس، رسمی و تخصصی

زبان تاجیکی زبان رسمی کشور و مردم تاجیکستان است. 🇹🇯 این زبان شباهت بسیاری به زبان فارسی دارد. ترجمه تاجیکی یکی از خدماتی است برای ایجاد ارتباط میان این دو زبان کاملا مشابه به کار گرفته می شود. در این مقاله به بررسی زبان تاجیکی و تفاوت ها و شباهت های آن و ترجمه آن می پردازیم.

برای سفارش ترجمه حرفه ای زبان تاجیکی به هر زبان دیگری و بالعکس هم‌اکنون با ما تماس بگیرید.

 

کشور تاجیکستان پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی در دهه نود میلادی تشکیل شد. زبان رسمی این کشور زبان تاجیکی نامیده می شود. این زبان یکی از گونه های زبان فارسی محسوب می شود. مهم ترین تفاوت آن با فارسی ایران، خط نوشتاری آن است.

زبان تاجیکی با الفبای سیریلیک نوشته می شود. مثلا زبان تاجیکی به شکل Забони тоҷикӣ نوشته می شود. در واقع ترجمه تاجیکی به فارسی جدا از آشنایی با تفاوت های لغوی و گرامری، نیازمند تسلط بر خط سیریلیک است.

ترجمه تاجیکی

مترجمی که خدمات ترجمه تاجیکی را ارائه می دهد باید به نگارش و املای این زبان تسلط کافی را داشته باشد چرا که شباهتی میان املای فارسی و تاجیکی وجود ندارد. این خط با وجود اینکه مبنای الفبای سیریلیک روسی را در خود داشته اما برای مطابقت و با تلفظ های زبان فارسی و تاجیکی حروف بیشتری را در خود جای داده است.

 

مردم تاجیکستان خط فارسی را به اصطلاح خط نیاکان می نامند و برای آن احترامی خاصی قائل هستند. افراد تحصیل کرده با این خط آشنایی دارند. اما امور اداری و تجاری و سیاسی این کشور صرفا با خط تاجیکی (خط سیریلیک مخصوص این زبان) صورت می پذیرد. مترجم تاجیکی به فارسی یا فارسی به تاجیکی جدا از تسلط کافی بر این خط، می بایست اصطلاحاتی را بداند که میان این دو زبان متفاوت هستند.

 

حین ترجمه تاجیکی، مترجم باید بسیاری کلمات را که مشترک نیستند در نظر بگیرد. چند مثال این تفاوت ها: عسکر (سرباز)، اولاد (فرزندان) و بها (نمره). همچنین استفاده از دامنه واژگان روسی در زبان تاجیکی گسترده‌تر است، مثلا زکس (سفارش).

علاوه بر این، تفاوت های دستوری یا گرامری اندکی نیز میان زبان تاجیکی و فارسی وجود دارد که مترجم تاجیکی باید به آن ها آگاهی داشته باشد. در صورتی که متن مقصد نتواند منظور را به درستی برساند یا مترجم بدون اطلاع از کلمه درست، همان لغت را جایگزین کند ممکن است موجب کج فهمی مخاطب شود.

 

در زمینه ترجمه شفاهی یا همزمان، از آنجایی که این زبان هم برای طرف ایرانی و هم برای طرف تاجیکی مفهوم است، معمولا نیازی به ترجمه تاجیکی به صورت همزمان حس نمی شود. اکثر پروژه هایی که نیاز به ترجمه این زبان دارند به صورت مکتوب و متنی هستند.

بیشترین نیاز به ترجمه تاجیکی در بخش تجاری وجود دارد. کشور تاجیکستان صادرکننده سنگ های معدنی، پنبه و محصولات کشاورزی است. همچنین این کشور وارد کننده بعضی محصولات از ایران است، همچون: محصولات پتروشیمی، ماشین آلات صنعتی، محصولات نساجی مانند پارچه و لباس، محصولات خوراکی مانند شکلات و شیرینی و بسیاری اقلام دیگر که میان تجار رد و بدل می شود.

 

حجم تجارت ایران با تاجیکستان در سال برابر 130 میلیون دلار است. به منظور انجام مکاتبات تجاری میان شرکت های ایرانی و تاجیکی، می بایست از ترجمه تاجیکی جهت برگرداندن زبان ها به یکدیگر استفاده نمود. این سطح از تجارت هر ساله در حال افزایش است و انتظار می رود روابط تجاری ایران و تاجیکستان هر ساله بیشتر و بیشتر شود.

 

مجموعه مترجمان برتر ضمن ارائه خدمات ترجمه زبان های دیگر (مانند زبان انگلیسی، فرانسه، چینی، روسی، اسپانیایی، عربی و غیره) خدمات ترجمه تاجیکی را نیز ارائه می دهد. این مجموعه با بهره‌گیری از بهترین مترجمان مجرب و متخصص، یکی از باکیفیت ترین شرکت های در غرب تهران است که خدمات ترجمه متن و شفاهی را ارائه می دهد. همچنین این مجموعه ترجمه رسمی اکثر زبان ها را نیز پوشش می دهد.

 

تمامی ترجمه های انجام شده در مجموعه مترجمان برتر توسط ویراستار به لحاظ فنی و زبان ویرایش شده تا متن نهایی که در اختیار مشتری قرار می گیرد عاری از هرگونه غلط بوده و به زبان معیار باشد. از آنجایی که ترجمه تاجیکی از زبانی صورت می گیرد که شباهت زیادی به فارسی دارد، معمولا انجام چنین پروژه هایی زمان کمتری نسبت به پروژه های زبان های اروپایی و شرقی می برد.

 

هزینه ترجمه تاجیکی نیز به سرعت، حجم و میزان تخصصی بودن متن بستگی دارد. مترجمی که برای انجام پروژه انتخاب می شود باید مهارت های لازم برای انجام آن را به لحاظ آشنایی با لغات تخصصی داشته باشد. همچنین هزینه ترجمه تاجیکی به فارسی با فارسی به تاجیکی متفاوت است. معمولا هزینه ترجمه از فارسی بیشتر است.

 

جهت اطلاع از هزینه و شرایط بهره‌گیری از خدمات مجموعه مترجمان برتر می توانید، با شماره تلفن های درج شده در وبسایت تماس بگیرید یا از طریق شبکه های اجتماعی، واتساپ و تلگرام با مجموعه در ارتباط باشید.

به این صفحه امتیاز دهید

میانگین امتیاز: 4 / 5. تعداد امتیاز دهندگان 1

2 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *